2005-02-05: Clerach 2003
Skrevet d. 14/06-2014

Nyhed fra Michel Couvreur – det hedder Whisky, men det må det ikke…
At Michel Couvreur går egne veje er vel ikke en nyhed, men det er til gengæld den seneste fødsel fra hans kældre kaldet ”Clerach”. Couvreurs Clerach er ikke lagret som traditionelt på sherryfade, men på et frisk Vin Jaune-fad.
I Jura, ikke langt fra Michel Couvreurs kældre i Bouze-Lés-Beaune, produceres Vin Jaune på de samme principper som sherry, hvor et flor-lag af mikroorganismer beskytter vinen fra oxydering. På denne måde modner Vin Jaune langsomt men sikkert over en periode på minimum 6 år og 3 måneder. Med den beskedne produktion af Vin Jaune bliver fadene fra disse betragtet som et stykke museum. Disse aromaer ønskede Michel Couvreur brændende at opnå i hans whisky, og Couvreurs Clerach er rå Schotch´s sprit fyldt på friske (tømt samme dag) 225 liters Vin Jaune fad.