Besøg Scotch Malt Whisky Society i Vejle
Whiskyer
- The Peat Faerie 50% Blend
- Highland Park 15 år 58,7% - Single Cask, Single Malt, Non Chill Filtered
- Ardmore Peated 10 år, 61,0% - Single Cask, Single Malt, Non Chill Filtered
- Caol Ila 11 år 57,8% - Single Cask, Single Malt, Non Chill Filtered
- Bunnahabhain 9 år 60,1% - Single Cask, Single Malt, Non Chill Filtered
- Laphroigh 18 år 59,1% - Single Cask, Single Malt, Non Chill Filtered
- Ardbeg 7 år 58,4% - Single Cask, Single Malt, Non Chill Filtered
Et af de områder hvor Scotch Malt Whisky Society adskiller sig fra andre uafhængige aftappere, er at du ikke finder destilleri navnet på flaskerne.
Flasken er i stedet forsynet med en kode, hvor det første nummer er en reference til et bestemt destilleri, og nummeret efter punktummet blot er et løbenummer.
Vi foretrækker at beskrive hver whiskyaftapning med sin egen unikke smagsnote. Det eventyrlystne smagspanel har skabt smagsnoterne for at fange din opmærksomhed, så du får lyst til at udforske og dykke ned i de unikke aftapninger fra blandt andet 134 forskellige malt destillerier.
Som en yderligere hjælp til dig som medlem, er hver enkelt whisky forsynet med en smagskategori. Vi opererer med 12 foskellige katagorier, og har du smagt en whisky indenfor en bestemt kategori som du godt kan lide, er der stor sandsynlighed for at du kan lide en anden indenfor samme kategori.
Her lærte vi på en del nyt fra medejer Terje Hounsvad Thesbjerg / whisky eksperten fra Vemb :
- Træet giver 60-65% af smagen i whisky
- Når whisky nedtyndes med vand fra cask strenght fortages en koldfiltrering for at undgå den bliver grumset. Dermed fjernes mange af de æteriske olier som giver whiskyen karakter
- Bedste overnatning på Islay er på Hotel Lochside Hotel, Bowmore
http://smws.dk/da/
https://dbrs.dk/vestjylland/Whisky-eksperten-fra-Vemb/artikel/141787


